3D-tulostus ja -mallinnuspalvelut

3D-tulostuspalvelumme tuottaa muunmuassa varaosia, mallikappaleita, prototyyppejä ja erilaisia käyttöesineitä asiakkaidemme tarpeisiin.

Käytössämme on tällä hetkellä kaksi FDM-tulostinta, joissa maksimi tulostuskoko on 250 x 250 x 350 mm (pituus x leveys x korkeus) sekä yksi UV LCD-hartsitulostin, jonka maksimi tulostuskoko on 120 x 65 x 165 mm (pituus x leveys x korkeus). Suurempienkin kappaleiden tulostus onnistuu kauttamme yhteistyökumppaneidemme avustuksella.

Tulostaminen onnistuu tulostusvalmiista 3D-mallista, mittapiirustuksista tai mittaamalla ja mallintamalla olemassa olevasta, mahdollisesti rikkoutuneestakin mallikappaleesta. Lopputuote voi olla yksittäiskappale tai muutaman kymmenen kappaleen piensarja.

FDM-tulostuksessa käytämme tulostukseen pääasiassa PETG muoveja. PETG:llä saadaan aikaan kestävä, siisti, kosteutta sietävä ja mittatarkka lopputulos. Myöskin nylonin käyttö onnistuu tietyin rajoituksin pienehkössä kappaleissa. FDM-tulostustekniikassa nylonin käyttöä vaikeuttaa sen voimakas kosteudenkeräystaipumus ja siitä seuraava kutistumisominaisuus.

FDM-filamenttien valikoima on markkinoilla laaja. Mm. PETG-filamentteja löytyy erilaisia jopa kymmeniä. Olemme testanneet ja valinneet käyttöömme tulotuksessa hyvin toimivat ja lopputuotteissa hyväksi havaitut filamentit. Tutkimme ja kokeilemme säännöllisesti uusia materiaaleja ja otamme niitä valikoimaan, mikäli ne osoittautuvat sopiviksi. Materiaalitarjonnassa otamme huomioon keräämämme kokemukset, saadut asiakaspalautteet ja esiin tulleet asiakastarpeet.

PETG:ssä on käytettävissä perusvärivalikoima ja valmis kappale voidaan myös pinnoittaa epoksilla ja/tai maalata halutun väriseksi.

UV LCD-hartsitulostus on meillä parhaillaan kehityksen alla. Testaaamme erityyppisiä tulostushartseja ja niiden ominaisuuksia löytääksemme erilaisiin lopputuotteisiin ominaisuuksiltaan parhaiten soveltuvat. Hartsitulostuksen suurin etu FDM-tulostukseen verrattuna on sen parempi tulostustarkkuus.

Toteutamme yksittäiset työt pääsääntöisesti viikon toimitusajalla, kiireellisissä tapauksissa nopeamminkin. Mikäli sinulla on tarvetta tulostaa jotain muovista, ota yhteyttä!

 • Heikki Nurmi

  Partner / Founder / Bit Kompis

  Tel. +358 40 213 5380
  heikki.nurmi@bitkompisab.fi


 • Jarkko Juntunen

  Partner / Founder / Bit Kompis

  Tel. +358 44 093 1280
  jarkko.juntunen@bitkompisab.fi


Bit Kompis Ab, Kiila Business Park, Kiilakiventie 1, 90250 Oulu Finland

Tietosuojaseloste

© Bit Kompis 2017